Friday, September 20, 2019

Masak apetu?

Assalamualaikum wbt.

Dah lama tak menulis. Rindu betul rasanya!

Alah kita sembang lagha jelah ye.
Lunch tadi Aqis buntu betul nak masak apa.
Itulah problem tiap kali waktu pagi menjelma. Kena fikir menu harian.

Aqis ni takdelah rajin mano nak buat jadual menu setiap minggu.
Mana terlintas dalam benak kepala, ada bahan atau nampak menu baru dalam media sosial, Aqis buatkan aje selagi boleh.

Lunch tadi masak simple gilos.
Ikan kerisi goreng dipadankan dengan kentang masak kicap.
Hopefully boss suka.

Apa yang senang jaga perut suami seorang ni, semua makanan beliau makan.
Takde nak memilih.

Aqis ingat lagi di awal perkahwinan, Aqis ni tak pandai masak.
Hari pertama kat rumah mertua, setiap hari dan masa I google resepi ok! Hahah!
Kadang sedap. Kadang beshe beshe. Kadang tu tak boleh diterima pun ada haha!

Kalau tak sedap, Aqis bagitau orang rumah siap-siap, punca jadi tak sedap.
Biar depa siap sedia hehe


Sebelum kahwin, kan ada sesi jumpa mertua. Aqis bagitau siap-siap umi yang Aqis tak pandai masak. Mujur umi boleh tolerate lagi. Umi kata boleh belajar. Hopefully Aqis akan masak sedap setiap hari dan masa!

Baru suami bertambah shayangggg ehek!

By the way, nak cerita pasai serbuk perasa. Selain garam dan gula, Aqis biasa tambah Maggi Secukup Rasa untuk tambah rasa. Kalau tak cukup rasa lah.
Kelmarin pi Econsave saja gatai tangan beli Ajinomoto.

Hampa biasa guna apa untuk perisa tambahan lauk hampa?

Terimalah gambo kentang yang berenang renang di lautan kicap

No comments:

Post a Comment